Konferencija „NAR NXT, The REALTOR Experience 2022“ (Orlando, SAD)

13. novembar 2022.

Predsednik Saveta za međunarodnu privrednu saradnju udruženja Klaster nekretnine dr Slaviša Pešić je učestvovao na „NAR NXT, The REALTOR Experience 2022“ konferenciji, koja je održana u Orlandu (Florida) SAD, 11-13. novembra 2023. godine. Na ovoj konferenciji je učestvovalo više od 12.000 posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti i drugih privrednika iz SAD i još 60 zemalja, a na sajmu koji se održava u okviru konferencije je bilo 400 izlagača. Ovu konferenciju organizuje Nacionalna asocijacija Realtora, koja je najveće trgovinsko udruženje u SAD i najveće strukovno udruženje posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti na svetu, koje ima više od 1,6 miliona članova.

Održano je preko 100 predavanja i panela, a na glavnom panelu govornici su bili predsednica Nacionalne asocijacije Realtora Lesli Rouda Smit i proslavljena američka teniserka Venus Vilijams. Najzapaženiji govornici su bili Karl Rouv, politički analitičar i nekadašnji zamenik šefa Kabineta predsednika SAD Džordža Buša mlađeg, Ejprili Rajan, politički analitičar CNN-a, Lorens Jun, glavni ekonomista NAR-a i Džej Šeti, autor bestselera „Think Like a Monk“ koji ima preko 50 milona pratilaca na društvenim mrežama.

Dr Slaviša Pešić je učestvovao na sednici „Global Business&Alliances“ Komiteta NAR, sastao se sa odlazećom predsednicom NAR-a Lesli Rouda Smit, kao i sa ambasadorom NAR za Grčku, Srbiju i Bugarsku Rozi Papagianakis, a pored toga je održao niz sastanaka sa predstavnicima lokalnih asocijacija Realtora (Mejnstrit Čikago, Orlando, Njujork i Florida Realtors).