„Nedelja nekretnina“ u Gruziji

22. april 2023. 
„Nedelja nekretnina“ je održana od 22. do 30. aprila 2023. godine u Tbilisiju i Batumiju (Gruzija). U okviru „Nedelje nekretnina“ je održana konferencija, sajam nekretnina i gala večera za učesnike događaja. Organizator „Nedelje nekretnina“ je bilo Gruzijsko nacionalno udruženje posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti (GNARE). Učesnici su bili posrednici u prometu i zakupu nepokretnosti i ostali profesionalci u oblasti poslovanja nekretninama iz Gruzije, SAD, Evrope i sa prostora bivšeg SSSR-a. Na konferenciji su govorili ministri u Vladi Republike Gruzije, gradonačelnik Tbilisija, predstavnici nacionalnih udruženja posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti iz Evrope i SAD. Na „Nedelji nekretnina“ je učestvovala i privredna delegacija Realtora iz SAD, predvođena predsednikom Nacionalne asocijacije Realtora (NAR) Kenijem Parselom. NAR je najveće trgovinsko udruženje u SAD i najveća nacionalna asocijacija posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti na svetu, čiji članovi ostvaruju ukupan godišnji prihod od preko 50 milijardi američkih dolara.
Udruženje Klaster nekretnine je na „Nedelji nekretnina“ predstavljao predsednik Saveta za međunarodnu privrednu saradnju dr Slaviša Pešić, koji je i ambasador Nacionalne asocijacije Realtora za Istočnu Evropu.
„Nedelja nekretnina“ u Gruziji i regionalni Samit rukovodilaca asocijacija posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti Zapadne Evrope koji se održava u Granadi (Španija), su najznačajniji međunarodni skupovi u ovoj oblasti koji se održavaju u Evropi u 2023. godini. Prvi regionalni Samit rukovodilaca asocijacija posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti je održan u aprilu 2019. godine u Beogradu, u organizaciji Nacionalne asocijacije Realtora (SAD) i udruženja Klaster nekretnine.