Održan sastanak Stručne grupe za suzbijanje sive ekonomije

16. jun 2022.
U Palati Srbija održan je sastanak Stručne grupe za suzbijanje sive ekonomije, posvećen radu na Predlogu programa za suzbijanje sive ekonomije 2022-2025 i pripadajućeg Akcionog plana 2022-2023.
Predlog programa je prošao javnu raspravu tokom februara 2022. godine, dok su tokom aprila prikupljena mišljenja od nadležnih institucija iz Vlade Republike Srbije. Stručna grupa će tokom leta nastaviti rad na finalizaciji Predloga programa i Akcionog plana, kako bi oba dokumenta bila spremna za slanje novoj Vladi RS radi usvajanja.
Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva pravde, Ministarstva privrede, Poreske uprave, Narodne banke Srbije, Uprave carina, Republičkog sekretarijata za javne politike, Republičkog zavoda za statistiku, Fiskalnog saveta, APR-a, Inspektorata za rad i Saveza za fer konkurenciju i NALED-a.
Ovo je šesti po redu sastanak Stručne grupe od početka rada na novom Programu za suzbijanje sive ekonomije. U prethodnom periodu održane su i dve dvodnevne radionice Stručne grupe, kako bi sve institucije uključene u sprovođenje Programa bile uključene u definisanje mera i aktivnosti, u cilju njihove što bolje sprovodljivosti.

Preuzeto sa: www.naled.rs